Mindfulness (basis)training voor vrouwen in de overgang

Voor veel vrouwen is de overgang een roerige periode met veel veranderingen.

De overgang speelt niet alleen op fysiek niveau (opvliegers, zweten) maar ook op emotioneel en mentaal niveau.

Het is een periode van disbalans op vele terreinen.  Voor veel vrouwen is het ook een periode waarin er sprake is van een nieuwe levensfase;  de opvoedingstaak is of wordt afgerond en er ontstaat ruimte voor andere invulling van het leven.

Dit kan fijn zijn, maar soms ook confronterend. Je wordt op jezelf teruggeworpen, wat zoeken naar nieuwe invulling en nieuwe balans betekent. Een geheel nieuwe periode breekt aan.

Dit kan ook de nodige vragen met zich meebrengen op het gebied van zingeving: wat is belangrijk voor mij, waar ligt mijn behoefte?

De overgang geeft biedt je de gelegenheid om hernieuwde verbinding met jezelf te zoeken, het contact te herstellen met wat je voedt en wat je belangrijk vindt.

Mindfulness kan je ondersteunen in deze periode. Je staat letterlijk stil bij de ervaring van dit moment, van het hier en nu en wordt je bewust van je manier van denken, voelen en doen.

Je wordt je bewust van de automatische piloot in het dagelijks leven en leert om vanuit aandacht te leven, bewuste keuzes te maken en meer aanwezig te zijn in het huidige moment.

Mindfulness brengt een levenshouding mee van mildheid, voor jezelf en naar de ander en helpt je om vanuit aanvaarding en acceptatie om te gaan met moeilijkheden en stress in je leven.

Je komt weer in balans en verbetert je gezondheid en kunt weer meer genieten van het leven op dit moment.

 

De training bestaat uit 8 individuele sessies van 75 minuten.

Neem gerust contact op voor meer informatie hierover.